You are here

Banfi - Toscana

Castello Banfi je vodeca kompanija za proizvodnju vina u Italiji, osnovana od porodice Marijani daleke 1919. godine. Banfi imanja su pozicionirana u regiji Toskana ( oblasti Montalcini, Bolgheri i Chianti ), i posebnoj regiji Piemonte. Zemljiste bogato glinom i kalcijumom omogucava optimalne uslove za razvoj vinove loze.
 

CENTINE ROSE

CENTINE ROSE

Intenzivno roze boje, ovo vino ima svez ukus voca i bobica, kompleksno i puno telo i dugu i svezu zavrsnicu. Ide uz predjela, ribu i mlade sireve.

1.150,00 RSD
CENTINE ROSSO 0,75

CENTINE ROSSO 0,75

Vino intenzivne rubin crvene boje i mekog i neznog ukusa. Sluzi se i uz jednostavnije obroke a dobro ide uz pecenje, divljac i srednje stare sireve.

1.150,00 RSD
CHIANTI CLASSICO 0,75

CHIANTI CLASSICO 0,75

Dobro vino rubin crvene boje i intenzivnog mirisa sa notama sljive, visnje i ljubicice. Svezeg i dobro izbalansiranog ukusa. Preporuka uz svako jelo!

1.650,00 RSD
FONTANELLE 0,75

FONTANELLE 0,75

Vino slamnato zute boje sa zlatnim odsjajem. Intenzivnog vocnog mirisa sa nagovestajima vanile i blagog, suvog ukusa jabuke, kajsije i breskve i notom vanile. Kompleksno vino i izuzetan chardonnay koji se sluzi uz ceo obrok od ribe i mesa.

2.050,00 RSD
POGGIO ALL'ORO BRUNELLO DI MONTALCINO 1,5

POGGIO ALL'ORO BRUNELLO DI MONTALCINO 1,5

Sjajno vino sa padina Montalcina od sorte Sangiovese. Odlezalo u buradima 30 meseci i 12-18 meseci u boci pre pustanja u prodaju. Proizvedeno samo u odredjenim godinama. Intenzivno rubin crvene boje koja pokazuje dugo starenje, intenzivnog i vocnog mirisa zacinjenog sa cokoladnim i duvanskim notama. Vino punog i oporog ukusa sa izbalansiranim taninima.

14.850,00 RSD
POGGIO ALLE MURA 0,75

POGGIO ALLE MURA 0,75

Vino intenzivne i duboke crvene boje sleza. Slozenog, svezeg i zanosnog mirisa sa esencijama sljive, visnje, kupine i dzema od maline sa nagovestajima cokolade, duvana, vanile i sladica. Snaznog ali mekog ukusa. Sluzi se uz crvena mesa, slana predjela i stare sireve.

5.940,00 RSD
ROSSO DI MONTALCINO 0,75

ROSSO DI MONTALCINO 0,75

Vino rubin crvene boje sa ljubicastim odsjajem. Intenzivan miris ljubicice, tresnje i sljive. Neznog i mekog ukusa koji dugo traje. Preporuka!

2.200,00 RSD
SUMMUS 0,75

SUMMUS 0,75

Izuzetno vino proizvedeno od tri sorte grozdja, cabernet sauvignon, sangiovese i syrah, intenzivno rubin crvene boje, bogatog i bujnog mirisa, jakog i punog ukusa. Elegantno vino sa 13,5% alkohola koje odlicno ide uz jela od crvenog mesa i stare sireve. Topla preporuka!

5.050,00 RSD